:

:

TV Most

clock

Avgust 09, 2020   19:38

0

68

Dodik: Srbima niko ništa nije dao, BiH previše dobila Dejtonom

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da Srbima u Republici Srpskoj niko ništa nije dao i da su se za sve izborili sami, a Dejtonskim sporazumom su izgubili samostalnost koju su imali i koju će morati da vrate.

"BiH je dobila i previše u Dejtonu, i svakim danom se pokazuje da joj ni to nije pomoglo da postane država. Dva od tri konstitutivna naroda, BiH ne vide kao svoju državu, a muslimani Bošnjaci je vide kao državu samo za sebe", rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše stav lidera SDA Bakira Izetbegovića da je srpska strana, kako kaže, i previše dobila Dejtonskim sprorazumom.

Dodik je naglasio da se Republika Srpska borila i izborila da živi slobodno svoja na svome i ona je iskonska potreba naroda nad kojim je u prošlom veku, kako kaže, pocinjen genocid, jer nije imao državu da ga štiti.

"Zato je Republika Srpska jedina voljena i funkcionalna u okviru koji zovu BiH. Ukoliko Izetbegović i njegovi politički sledbenici nastave da insistiraju na tome da nam je nešto dato, pokazaćemo im brže nego što su mislili da smo u stanju da se izborimo i za ono što unapred proglašavaju nemogućim", poručio je Dodik.

On je ponovio da ne zna ko su "bosanski Srbi", kako Izetbegović govori, ali ovi koji su stvarali RS i žive u njoj su Srbi koji državu nisu stvarali genocidom, kako izmišlja Izetbegović.

"Srbi su Republiku Srpsku proglasili 9. januara 1992. u miru, pre ijednog ispaljenog metka, i nažalost bili su prinuđeni da je brane životima. Zato i jeste sva ujdurma da se poništi upravo ta istorijska činjenica, koja u vodu baca svu ratnu i posleratnu muslimansku propagandu o nastanku RS", rekao je Dodik.

Što se tiče južne srpske pokrajine Kosova i Metohije o kojoj Izetbegović govori, Dodik je rekao da će im ponoviti da je KiM sastavni deo Srbije i da nikome u Srbiji, bar ovoj što je na vlasti, ne pada na pamet da bude drugačije.

"No, ukoliko neko pokušava da nam kaže suprotno, moraće se suočiti sa činjenicom da na ovako malom prostoru neće proći politika duplih standarda", naglasio je Dodik.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva