:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 13, 2021   17:16

0

108

Dodik: Srpski svet je identitet, pismo, jezik, krsna slava...

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Jasenovcu, komentarišući sintagmu "srpski svet", da je to priča o vrednostima koje srpski narod ima, a vezane su za našu veru, identitet, pismo, jezik i krsnu slavu.

"To su vrednosti u svim srpskim zajednicama gde god se one nalazile i te vrednsti mogu da se sažmu u sintagmu ''srpski svet''. Oni koji to prikazuju kao teritorijalnu priču o ekspanziji apsolutno su usmereni ka tome da lažu i podvaljuju", rekao je Dodik.

Istakao je da su priče o "velikoj Srbiji", floskule kojima se straše drugi i istakao da ne postoji nijedan projekat koji zagovara takvu priču.

Rekao je i da niko ne bi trebalo da ima bilo šta protiv Dana srpskog jedinstva, koji zajedno obeležavaju Republika Srpska i Srbija, jer kao svi veliki narodi srpski narod zaslužuje da obeležava svoje praznike.

Ponovio je i da Srbi imaju pravo na Republiku Srpsku kao nezavisnu državu, ali da to nema veze sa "velikom Srbijom" u smislu kako to protivnici srpskog okupljanja žele da prikažu.

Izvor: Танјуг

DodikJasenovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva