:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2019   21:12

0

112

Dodik: Sve dok se pita SNSD, BiH neće u NATO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Bosna i Hercegovina neće u NATO, sve dok se o tome pita njegova stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

On je istakao da neće pristati na NATO integracije BiH bez obzira što time sarajevski političari uslovljavaju formiranje novog Saveta ministara BiH.

Dodik je dodao da ga ne čudi to što, kako je kazao, (lider SDA) Bakir Izetbegović "preti da će partnere zato možda potražiti u SDS-u i PDP-u, i što u tim strankama takve izjave prihvataju raširenih ruku".

"Evo ih tamo, sede s njima, gluvare već četiri godine, ništa ne rade. U prvoj godini su kao nešto najavljivali, a onda su tri godine sedili. Napravili su ozbiljnu štetu. Ako je neko spreman na to, ali to je jedna apstraktna matematička mogućnost", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, RS će na sve opstrukcije iz Sarajeva imati odgovor.

"Narodna skupština će staviti tačku na mnoge priče koje potežu, kako političari iz Federacije BiH, tako i medjunarodna zajednica. Jedna od njih je i ona o bonskim ovlašćenima", naglasio je Dodik.

On je istakao da će neka od tih pitanja biti sadržana i u političkoj platformi koju će SNSD predložiti parlamentu RS, dodavši da će Glavni odbor SNSD-a tu platformu razmatrati već 18. septembra.

Komentarišući odlazak u London predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića na komemoraciju bivšem visokom predstavniku Pediju Ešdaunu, Dodik je rekao da je to "Komšićeva lična stvar i da tamo nije otišao u ime Prdsedništva BiH".

"Željko Komšić misli da je Pedi Ešdaun bio važna ličnost. Mi mislimo da je njegov rad bio poguban za čitavu BiH", rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodao je da je to i "neka vrsta Komšićeve provokacije Srba, jer se smatra da onaj koji učini neko zlo Srbima treba da bude poštovan sa njegove strane".

Izvor: Beta

DodikBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva