:

:

TV Most

Foto: Predsjednikrs.net

clock

Septembar 21, 2023   13:56

0

55

Dodik u Zvorniku: Da nije bilo SPC naš identitet bi bio lutajući

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u Zvorniku, gde je kumovao Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice, da nema boljeg ulaganja od onog u hramove i da Srpska nikada nije oklevala da bude sa SPC, pogotovo kada su se gradili značajni objekti.

Dodik je rekao da je osveštanje novoizgrađenog hrama značajan kulturni, politički i istorijski događaj.

,,Davno smo kroz istoriju naučili da nije bilo SPC naš identitet bi bio lutajući, izgubljen, ne bi bili svesni naše prošlosti, a ako nismo svesni onda ne možemo da upravljamo sadašnjosti. Ako ne možemo da upravljamo ovim vremenom, onda sigurno nemamo nikakvu budućnost", naveo je Dodik.

On je istakao da je hram u Zvorniku ,,stražar i mesto okupljanja".

,,Ko god ovde prolazi zna gde je, svako naše mesto mora da ima naš hram da bi bilo duhovno snažno", poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je veoma ponosan što Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je osveštao Saborni hram u Zvorniku, često posećuje Republiku Srpsku, koja je u celosti posvećena potpunoj saradnji i podršci Crkvi.

,,U Republici Srpskoj živi pravoslavni narod, ali i drugi. Srpska i srpski narod žele slobodu za svakog čoveka bez obzira ko je i šta je, ukoliko prihvata i želi da živi u miru, koji prihvata legitimitet i legalnost Srpske koja je za sve široka i svima daje slobode", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

On je istakao da su svi Srbi jedan narod, da ne postoje ,,bosanski Srbi" već Srbi pravoslavci posvećeni svojoj veri, Crkvi i svemu što ne čini srpski identitet.

Izvor: T a n j u g ; foto: predsjednikrs.net

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva