:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 01, 2020   11:32

0

81

Dodik uputio pismo zahvalnosti Putinu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojem mu je zahvalio na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovoj delegaciji tokom boravka u Moskvi.

 


Dodik u pismu kaže da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobede u čast 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Dodik je naveo da je impresioniran umećem i dostignućima koje su ruske oružane snage pokazale tokom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame sa drugim antifašističkim narodima.
"Naši bratski narodi, ruski i srpski dali su nemerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podneli ogromnu žrtvu za slobodu cele Evrope. Civilizacijska dužnost svih evropskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svetskom ratu", napisao je Dodik i primeto da smo poslednjih nekoliko godina svedoci pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimiziranja krivaca i negiranje zločina.
Zbog toga, kako je naveo, "naša je moralna obaveza prema budućim generacijama da uložimo dodatne napore u širenju istine o Drugom svetskom ratu kako bismo sprečili takve aktivnosti".
Uz veliku zahvalnost za pomoć koju pruža Ruska Federacija, srpski član Predsedništva BiH je uz najbolje želje za mir i blagostanje bratskog ruskog naroda predsedniku Putinu uputio izraze dubokog poštovanja, navodi se u saopštenju, koje je prenela RTRS.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva