:

:

TV Most

clock

Januar 03, 2024   15:21

0

68

Dodik: Važna podrška SPC institucijama Republike Srpske u izazovnim vremenima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Vladičanskom dvoru sa episkopom banjalučkim Jefremom i poručio da je izuzetno važna podrška Srpske pravoslavne crkve republičkim institucijama, posebno u izazovnim vremenima.

"Ovu godinu će obeležiti naš doprinos da se završi izgradnja kapitalnih verskih objekata, kao što je Rusko-srpski centar", rekao je Dodik nakon sastanka sa episkopom.

Naglasio je da će ovaj centar biti mesto okupljanja, ali će i biti poveznica između ruskog i srpskog naroda i pravoslavlja.

"To neki na Zapadu smatraju kao problem i žele da napadnu te osnovne pravoslavne vrednosti. Vladika je od predsednika Rusije Vladimira Putina dobio važno i prestižno odlikovanje na kojem sam mu čestitao i verujem da će u dogledno vreme biti prilike da se to odlikovanje ovde uruči", rekao je Dodik.

On je istakao da vladika Jefrem to zaslužuje jer je ostao posvećen ne samo Crkvi i veri u Boga, nego i institucionalnom podizanju SPC na ovom prostoru.

Dodik je rekao da je vidljivo da je period pod upravom vladike Jefrema period gradnje novih crkava, te da je plan vlasti da podrži i izgradnju manastira u Gradišci, te završetak manastira u Prijedoru, prenela je RTRS.

Izvor: T a n j u g; Foto: tviter/Milorad Dodik

Republika SrpskaSPCDodik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva