:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2022   21:31

0

131

Dodik: Vidovdan je zavetni dan za Srbe

Vidovdan koji ima stradalnički karakter Kosova i taj mit ne dozvoljava nikome ko se bavi politikom da ništa manje traži ni danas nego što su tražili junaci tog vremena, a to je da imamo svoju naciju, svoju državu, svoju slobodu i da odbranimo sami sebe, kazao je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik u Beogradu, tokom prijema povodom Vidovdana i stupanja na dužnost predsednika Republike Srbije, za Tanjug kaže da je Vidovdan zavetni dan za Srbe.

"Nema Srbina koji ne zna šta je Vidovdan. Posvećen je stradanju kneza Lazara i velikomučenika na Kosovu. Obeležava stradanje i junaštvo koje iza sebe ima naš karakter, a to je da se bori protiv najvećih toga vremena i da olako ne da svoju slobodu", navodi.

Dodik ističe da srpski narod nikada nije hteo da bude potlačeni, ponižen, a da su se priterani u ćošak uvek hrabro borili kroz istoriju.

"I taj zavet naravno nose i današnje generacije i zato je to važno kao jedna nit koja povezuje našu istoriju najbolje od svih. Govori o tome da smo mi kao narod imali uvek hrabrosti, upravo zbog slobode koju baštinimo kao najvažniju stvar, da stanemo pred Turke, pred Austrougare, pred Hitlera, NATO i sve one koji su pokušali da nam ugroze slobodu, a nismo hteli da budemo poniženi, da budemo podanici", dodaje.

Kako kaže, to je uvek proizilazilo iz Vidovdana koji ima "stradalnički karakter Kosova".

Izvor: T a n j u g

DodikVidovdan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva