:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2023   13:28

0

126

Dodik: Vučić ništa nije potpisao, održao obećanje dato u parlamentu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da su razgovori u Briselu bili teški, da je činjenica da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije ništa potpisao i da ostvaruje ono što je obećao. 

"Mogli smo da vidimo da u Briselu ništa nije potpisano i da se razgovaralo kao što se razgovara. Ono što je predsednik Vučić rekao u parlamentu da neće prihvatiti nezavisnost i neće dozvoliti status u UN to se ostvaruje i to svako vidi", rekao je Dodik u izjavi novinarima pre tribine "Srpska se brani u Srbiji".

Dodao je da je siguran da su razgovori bili teški, ali i ocenio da briselska administracija nije postigla svoj cilj. 

"Administracija iz Brisela zbog neuspeha i nepotpisivanja želi da napravi predstavu od  toga. Tu je previše spekulacija. Treba verovati našim pregovaračima, pre svega Vučiću i treba se okupiti oko te pozicije,  jer samo jaka pregovaračka pozicija može napraviti dobar rezulta, kazao je Dodik. 

On je dodao da je srpska strana pod ozbiljnim pritiskom, jer ono što dolazi  iz Brisela nije za Srbe prihvatljivo.

"Zato je bio veliki pritisak na predsedniku Vučiću. Nalazio sam se i nalazim u sličnim sutuacijama u kojima oni insceniraju priču, odrede "dan D" da sve mora baš tada da se desi, zovu vas, guraju na sastanke, ali mogli smo da vidimo da na kraju u Briselu ništa nije potpisano", zaključio je Dodik.

Izvor: T a n j u g

DodikVučićZSOdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva