:

:

TV Most

clock

April 03, 2022   17:58

0

126

Dodik: Zaustavljanje izgradnje aerodroma neprihvatljivo

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se srpski predstavnici, ukoliko se na nivou BiH spreči izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima.

"Zaustavljanjem izgradnje se uvodi nova praksa u BiH, što je neprihvatljivo i ovo će biti krajnja tačka. Oni svaki dan pokušavaju da nametnu stvari koje nisu u interesu Republike Srpske", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je na poslednjoj sednici Predsedništva BiH bilo reči o više razvojnih projekata za Federaciju BiH nego za Republiku Srpsku i da nijedan nije osporio.

Ukoliko se entiteti opredele za realizaciju projekata, Dodik je rekao da onda na nivou BiH ne sme biti zastoja, prenosi RTRS.

"Bilo kakvi izgovori da se treba zaustaviti izgradnja aerodroma u Trebinju jeste poruka da u BiH nema konsenzusa ni o čemu. Koliko znam, Savet ministara je vec doneo odluku da se krene sa potpisivanjem memoranduma o izgradnji aerodroma, ali se sve bespotrebno odugovlači što dovodi do dodatnog nepoverenja u BiH", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da izgradnja aerodroma ne bi trebalo da smeta nikome, već da je to dobit za sve.

Upitao je i kome smeta izgradnja aerodromav i da li je to ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara Bisera Turković.

"Zašto to nekome smeta ko putuje svetom? Zašto nam osporavaju ''Buk Bijelu''? Neću da prihvatim takvu BiH iako možda neko ima u Republici Srpskoj ko hoće", rekao je Dodik.

Izvor: T a n j u g

DodikBiHTrebinjeizgradnja aerodroma
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva