:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 20, 2022   11:50

0

115

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama stigle su na elektronske adrese 134 osnovne i srednje škole u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Dojave su stigle u osnovne škole na teritoriji školske uprave Novi Sad, kao i u školama u Južnobačkom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, ali i u Nišu, Pirotu, Kuršulmiji, Babušnici.

U više osnovnih i srednjih škola u Pčinjskom okrugu stigle su dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je RTS-u u Policijskoj upravi u Vranju. Đaci i zaposleni su evakuisani, policija je na terenu i u toku su kontradiverzioni pregledi škola. 

Dojava o postavljenim bombama stigla je na mejl adrese tri osnovne škole u Vranju, “Vuk Karadžić”, “Radoje Domanović” i “Branko Radičević”. Iz vranjskog Zdravstvenog centra je saopšteno da su se tri ekipe Službe hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra Vranje sa kompletnom opremom neophodnom u ovakvim slučajevima pridružile patrolama PU Vranje, prenosi JUGpress.

Dojave i u Jablaničkom okrugu

U Više škola u Leskovcu i Jablaničkom okrugu takođe su jutros dojave da su postavljene bombe.

Preteće poruke stigle i u škole u Sremskoj Mitrovici

Preteće poruke o postavljenim bombama stigle su i u više škola na teritoriji grada Sremska Mitrovica. U policijskoj upravi su RTS-u rekli da škole obezbešuju policijski timovi koji rade kontradiverzioni pregled, da do sada ništa nije pronađeno i da su deca bezbedna.

Dojave i u Prokuplju

I škole u Prokuplju dobile su dojavu o postavljenih bombama. Učenici vraćeni kućama, a u toku provera.

U niškim školama dojave o bombama

U više osnovnih škola na teritoriji grada Niša putem mejla stigle su dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je iz niške policije. Đaci su evakuisani ili su roditelji obavešteni da deca ne dolaze u prepodnevnu smenu. Neke škole prešle su na onlajn nastavu.

U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.

Do okončanja kontradiverzionog pregleda nastava će se odvijati onlajn, a učenici će biti vraćeni u klupe nakon potvrde da je bezbedno.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva