:

:

TV Most

clock

Avgust 13, 2020   13:47

0

59

Đoković igra na Ju-Es openu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće na Ju-Es openu! Đoković je saopštio da će nastupiti na grend slemu u Njujorku posle nekoliko nedelja neizvesnosti.

Novak je istakao da će otputovati u Sjedinjene Američke Države, pošto je dobio garancije da po povratku neće morati u obavezni dvonedeljni karantin.

Novak je u više navrata u proteklih mesec dana pokušavao da, na sastancima sa čelnim ljudima Teniske asocijacije profesionalaca (ATP), organizatorima turnira i kolegama igračima, dođe do rešenja i – konačno je uspeo.

Prema pravilima, svako ko se vrati iz Amerike, mora u dvonedeljni karantin, što umnogome otežava nastavak sezone, pa su igrači tražili garancije od ATP-a i Teniske asocijacije SAD (USTA).

Pošto su ih dobili, Đoković je potvrdio učešće na turniru na kojem će pokušati da popravi prošlogodišnji rezultat, kada ga je u četvrtom kolu zaustavio Stan Vavrinka.

Prvi reket sveta je pre nekoliko dana je predvodio najboljih 20 igrača na tajnom sastanku, kada je saopšteno da će se svi povući sa Ju-Es opena ukoliko ne dobiju navedene garancije, pa se sada očekuje da mnogi potvrde da će igrati u "velikoj jabuci".

Do sada su otkazali Stan Vavrinka i Nik Kirjos, dok je Endi Mari dobio specijalnu pozivnicu.

Đoković će pre grend slema igrati i na Sinsinati openu, koji se takođe igra na Flešing Medouzu (od 22. avgusta), a na kojem je prijavljen i u singlu i u dublu. Prošle sezone je poražen u polufinalu od Danil Medvedeva, što znači da i na tom turniru ima šansu da skupi određeni broj bodova.

 Ju-Es open je na programu je od 31. avgusta do 13. septembra i igra se za nagradni fond od 53,4 miliona dolara.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva