:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Jul 08, 2019   19:37

0

206

Đoković lako protiv Ambera, sledi Gofan

Najbolji teniser sveta Novak Đoković 11. put se plasirao u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u osmini finala pobedio Francuza Iga Umbera u tri seta, sa 6:3, 6:2, 6:3.

Za prolazak u polufinale Đoković će u sredu igrati protiv Belgijanca Davida Gofana, koga je u dosadašnjih šest međusobnih mečeva pobeđivao pet puta.

Duel protiv Umbera Novak je dobio za manje od dva sata bez previše napora, jer mladi francuski teniser ni u jednom trenutku nije predstavljao pretnju.

Prvi igrač sveta je odigrao sa pola snage, onoliko koliko mu je bilo potrebno da ostvari maksimalnu pobedu. U tri seta izborio je devet brejk šansi, a iskoristio je pet - po dve u drugom i trećem i jednu u prvom setu.

S druge strane, Umber nije imao nijednu priliku da Đokoviću oduzme servis. Impresivan je podatak da je srpski teniser u svojih 13 servis gemova izgubio samo 14 poena.

Francuski teniser je koliko-toliko pratio Novaka u broju direktno osvojenih poena, koji je imao pet manje, ali je napravio 34 neiznuđene greške, 20 više od Đokovića.

Vredi istaći i podatak da je Novak na drugi servis osvojio čak 80 odsto poena, što je prava retkost, pogotovo u završnicama ovako velikih turnira

Vimbldon se igra za ukupni nagradni fond od 38 miliona funti.

Izvor: T a n j u g

Novak ĐokovićVimbldon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva