:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 28, 2020   20:47

0

40

Đoković opet "rasplakao" Monfisa, za titulu protiv Cicipasa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Dubaiju, pošto je savladao Gaela Monfisa 2:6, 7:6 (10:8), 6:1.

Đoković je nastavio impresivan niz jer sada u međusobnim mečevima protiv Francuza vodi 17:0 i to nakon što se vratio sa "ivice provalije" spasivši tri meč lopte u tajbrejku drugog seta.

Rival srpskom asu u borbi za titulu biće Grk Stefanos Cicipas, koji je prethodno savladao Britanca Danijela Evansa 6:2, 6:3.

Turnir u Dubaiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara.

Đoković: Hudinijev beg, sledi sjajno finale

Nakon veoma uzbudljivog meča i pobede posle preokreta nad Gaelom Monfisom, Novak Đoković je izjavio da je Francuz u dva seta bio bolji teniser, ali da je iskustvo bilo presudno.

Odmah po završetu meča, Novak se složio da je uz dosta sreće i iskustva uspeo da napravi "Hudinijev beg" protiv Gaela Monfisa. 

"Lepo ste rekli, pravi Hudinijev beg. Bio je bolji igrač u dva seta, imao sam sreću da pronađem način da se vratim u drugi set. Gael igra fantastično, mnogo puta smo igrali, teško ga je probiti, ja imam dobru odbranu, ali on šta ima to je sjajno. Žao mi je zbog njega, ali je ovo bio sjajan nastup", izjavio je Đoković.

Uprkos drami koja se odvijala na terenu, Novak jedva da je pokazivao emocije.

"Pa, pretpostavljam da je danas bio jedan od mečeva kada sam morao da budem miran i strpljiv, nisam imao uspeha sa set loptama, propuštao sam šanse. U taj-brejku sam se nadao da će promašiti prvi servis na meč loptu kako bih imao veće šanse. Povreda mu nije dala šansu u nastavku da igra dobro. Kada igra ovako, on može da bude jedan od najboljih na svetu", dodao je Novak.

"Imao sam iskustvo, bio u ovakvim situacijama često. To su trenuci kada želite da dišete kako treba, da razumete igru i da igrate od poena do poena. Zvuči kao fraza, ali tako je, meni bar uspeva", rekao je srpski teniser.

Protivnik u finalu biće mu Grk Stefanos Cicipas, sa kojim ima međusobni skor 2:2.

"Stefanos je jedan od lidera mlade generacije, posvećen, talentovan, harizmatičan, interesantan, veoma ga dobro poznajem, može da se kaže da kad je igrao među juniorima da se znalo da će biti veliki i to pokazuje. Vredan je svakog uspeha, igrao je sjajan tenis ove nedelje. To je finale, svako može da dobije, dožite sutra, biće sjajan meč i atmosfera", zaključio je Novak.

Finale turnira u Dubaiju igra se u subotu od 16.00 časova.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva