:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2022   22:51

0

33

Đoković pod teretom neizvesnosti, počelo saslušanje

Novak Đoković i dalje ne zna da li će nastupiti na ovogodišnjem Australijan openu. Najbolji teniser sveta daje iskaz ministarstvu posle kojeg bi dosta toga moglo da bude jasnije. Saslušanje Novaka Đokovića pred imigracionim vlastima počelo je sa više od pola sata zakašnjenja , prenose australijski mediji.

Srpski as je već danima glavna sportska tema u svetu, a večeras u 22 sata Đokovića odvode na razgovor sa zvaničnicima za imigraciju.

Konačna odluka biće doneta u nedelju i tada će se znati da li će Nole u prvom kolu Australijan opena izaći na megdan zemljaku Miomiru Kecmanoviću.

Najboljem teniseru sveta su podršku pružili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, otac Srđan Đoković. Na njegovoj strani našao se i kolega iz Ukrajine Ilja Marčenko, kao i mnoge druge javne ličnosti.

Houk: Đokovićevo prisustvo rizično za građanski poredak

Prisustvo Novaka Đokovića tokom dve nedelje Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja protiv vakcinacije i nepoštovanjem pravila COVID-19, izjavio je ministar Aleks Houk.

Kako prenosi "Ejdž", Australija je proglasila Đokovića rizikom za građanski red i javno zdravlje.

"Njegovo ponašanje može da utiče na druge ljude da ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i zdravlje drugih ljudi", istakao je Houk i dodao da je Đoković sa pozitivnim testom prošlog meseca u Beogradu uradio intervju za "Ekip".

Australijski ministar uskratio je danas Đokoviću vizu, ali su njegovi advokati uložili žalbu i konačnu odluku doneće Federalni sud.

Izvor: T a n j u g, Novosti

ĐokovićAustralijaHouksaslušanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva