:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 23, 2020   14:47

0

135

Đoković pozitivan na koronavirus

Najbolji teniser sveta Novak Đoković saopštio je danas da je pozitivan na koronavirus.

Sem njega, pozitivna je i supruga Jelena, dok su deca negativna.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period", rekao je Đoković i dodao da je dobro i da ne oseća nikakve simptome.

U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja, ističe srpski as.

"Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i ponoviti test za 5 dana", poručio je Đoković.

Otkazan "Adria Tur" u Banjaluci i Sarajevu

Humanitarni teniski turnir "Adria Tur" u organizaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića je otkazan i neće se održati u Banjaluci i Sarajevu, saopšteno je danas posle sednice Organizacionog odbora.

Odluka je doneta nakon što je saopšteno da je Đoković pozitivan na koronavirus, a prethodno su pozitivni bili Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, Viktor Troicki...

"Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banja Luci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave", izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

On se zahvalio svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vredno radili na pripremi ovih događaja.

"Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi”, naglasio je Đoković.

Đoković je na kraju podsetio da je ideja Adria Tura bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrednosti.

"Ostajemo sada usmereni na podršku svima onima koji su inficirani Kovid 19 virusom sa željom da se što pre oporave”, ističu iz Organizacionog odbora.

Teniseri traže Đokovićevu ostavku u Savetu igrača?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, nakon zaraze više igrača koronavirusom na "Adria Turu“, uključujući i njega, nalazi se pod pritiskom i zahtevom da podnese ostavku na mesto predsednika Saveta ATP igrača.

Američki sportski časopis „Sports ilustrejted“ tvrdi da se Đokovićeva ostavka nalazi na stolu i da bi o njoj trebalo da se raspravlja.

Prema tom listu više predstavnika u Savetu igrača najavljuje da želi ostavku srpskog tenisera.

Đoković, kao organizator turnira, kako smatra švajcarski "Blik“, na osnovu reakcija i posledica, nije se poneo odgovorno u ulozi koja zehtav odgovornost.

Izvor: T a n j u g

Novak Đokovićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva