:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Mart 20, 2021   15:03

0

323

Dom zdravlja u Osojanu uspešno organizuje vakcinaciju

U Osojanu i drugim povratničkim selima u opštinama Istok i Klina, prema podacima Doma zdravlja, epidemiološka situacija je stabilna. Pozitivnih na virus kovid 19 je bilo u manjem broju sa samo nekoliko pacijenata na bolničkom lečenju. I pored toga vakcinacija je ovde shvaćena veoma ozbiljno sa do sada dobrim odzivom u odnosu na ukupan broj stanovnika.

–  Mi smo se organizovali i vrši se i vakcinacija. Do sada smo revakcinisali oko 140 stanovnika. Još uvek prikupljamo podatke građana koji žele da se vakcinišu. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, svi naši zainteresovani građani mogu besplatno da odu do Kuršumlije i da se vakcinišu. Sve je organizovano – kaže za RTV Gračanicu dr Dragana Pantić, v.d. direktora Doma zdravlja Istok Osojane.

Jedini problem sa kojim se Dom zdravlja suočio tokom pandemije je nedostatak izolovane prostorije za prijem pacijenata sa sumnjom na kovid.

– Trudili smo se da odredimo jednu prostoriju da bude kovid ambulanta, međutim nismo uspeli zato što je zgrada takva kakvu smo dobili posle rata kada smo se vratili ovde i nigde ne postoji neka prostorija koja bi odgovarala uslovima da se takvi pacijenti mogu pregledati, a da ne bude kontakata sa drugim pacijentima. Obećali su nam iz nekih organizacija kontejner, ali još uvek očekujemo – kaže dr Pantić.

Osim adekvatnog prostora, Dom zdravlja u Osojanu, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, obezbeđen je od početka epidemije dovoljnom količinom zaštitnih sredstava, ima dobro opremljenu laboratoriju, a nedavno su dobili i novi EKG aparat.

Izvor: RTV Gračanica

KiMIstok Osojanedr Dragana Pantićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva