:

:

TV Most

Foto: BK Vitez

clock

Jun 07, 2022   14:03

0

136

Dominacija Srbije u Budimpešti na Svetskom kik-boks kupu

Na Svetskom kik-boks kupu u Budimpešti od 2. do 5. juna 2022. godine, reprezentacija Srbije je osvojila ubedljivo 1. mesto u LK-u, u ekipnom plasmanu sa 15 zlata, ispred Poljske sa 8 i Ukrajine sa 6 zlatnih medalja, kao i u ekipnom plasmanu LK i K-1 sa 17 zlata ispred Poljske.

"Uspeh je očekivan, jer je Srbija svetska kik boks sila, a našem konkurentu za osvajanje prvog mesta na svim velikim takmičenjima reprezentaciji Rusije, na žalost, nije dozvoljen nastup na ovom takmičenju", rekao je selektor Srbije Srđan Radulović.

Dodao je da to ne umanjuje naš uspeh, a rezultat je dokaz da se u našim klubovima radi kvalitetno. 

"Zahvaljujem se svim trenerima kao i reprezentativcima koji su se borili i obezbedili Srbiji 1. mesto od 39 zemalja u konkurenciji preko 3.000 takmičara. Srbiju očekuje Prvenstvo Balkana od 17-19. juna, i to takmičenje će poslužiti za konačan sastav reprezentacije, koja će učestvovati na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji, i na seniorskom prvenstvu Evrope u Turskoj krajem godine", istakao je selektor Radulović, koji je inače i trener Kik-boks kluba "Niš", čiji su takmičari dali doprinos reprezentaciji osvajanjem pet medalja: 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzane. 

Prvenstvo Balkana biće održano u Kraljevu od 17-19.juna 2022. godine, a u narednom periodu očekuje se meč reprezentacija Srbije i Španije. 

Izvor: TV Most, Saopštenje

kik-boksSrbijaSrđan RadulovićBudimpeštaSvetski kup
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva