:

:

TV Most

clock

April 05, 2020   18:15

0

433

Donator iz Severne Mitrovice obezbedio brašno za Srbe u Peći, Istoku, Klini, Srbici i Orahovcu

Načelnik Pećkog upravnog okruga Milo Stevanović izjavio je danas za Kosovo Onlajn da je u srpskim sredinama u opštinama Peć, Klina, Istok, Orahovac i Srbica podeljeno 3,5 tone brašna koju je obezbedio donator iz Severne Mitrovice koji je insistirao na anonimnosti.

Stevanović je podsetio da je u srpskim srednima u Pećkom upravnom okrugu ranije podeljeno 114 paketa humanitarne pomoći u osnovnim životnim namirnicama i higijeni, takođe poklon istog donatora iz Severne Mitrovice.

Dodao je da su juče predsednici privremenih organa opština Klina - Božidar Šarković, Istok - Mališa Đurić, Orahovac - Aleksandar Micić i Srbica - Rajko Tomašević, najugroženijem srpskom stanovništvu, kao i najugroženijima u opštini Peć, uručili ukupno 3,5 tone brašna, odnosno svakoj porodici džak od 25 kg.

„Stanovništvo nije klonulo duhom, svakoj poseti se raduju i dovoljno im je da neko misli na njih. Zahvaljujući donatoru iz Kosovske Mitrovice, pomoć je stigla u pravom trenutku, posebno u brašnu koje je od početka uvođenja vanrednog stanja deficitarna roba“, rekao je Stevanović.

Istakao je da se stanovništvo uglavnom pridržava mera i uputstava i da je u Pećkom okrugu i dalje izražena nestašica lekova za hronične bolesnike, dezinfikacionih sredstava, maski i rukavica.

„Životnih namirnica ima, naše stanovništvo se pretežno bavi poljoptivredom, trudimo se da nabavimo medicinski materijal i lekove kojih uopšte nemamo u zalihama“, rekao je Stevanović.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva