:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 11, 2019   14:53

0

148

Đorđević i Jurić o uvođenju sistema "Amber alert"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa osnivačem Fondacije "Tijana Jurić" Igorom Jurićem, kako bi razgovarali o pružanju podrške Ministarstva za uvođenje sistema "Amber alert" koji bi omogućio brže i lakše pronalaženje nestale dece.

Đorđević je rekao da podržava svaki vid zaštite dece od bilo kog oblika nasilja i da resorno Ministarstvo već učestvuje u mnogim projektima koji su u vezi sa ovom temom. Kako je istakao, lično će se angažovati da u konsultaciji sa drugim ministarstvima omogući podršku i za uvođenje ovog novog sistema.

"Zaštita prava dece od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja jedan je od prioriteta rada Vlade Republike Srbije. Sva deca u Republici Srbiji moraju da odrastaju u bezbednom okruženju i da im se omogući ostvarivanje svih njihovih prava. Ministarstvo je takođe pripremilo i Nacrt zakona o pravima deteta i Zaštitniku prava deteta - dečijeg ombudsmana, čije se usvajanje očekuje na jesenjem skupštinskom zasedanju", rekao je Đorđević.

Ministar je dodao da veruje da će ovaj zakon doprineti boljem ostvarivanju dečijih prava i njihove zaštite od nasilja, koje kao država želimo da iskorenimo u našem društvu.

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić rekao je da je za uvođenje ovog sistema neophodna podrška svih značajnih institucija u našoj zemlji i istakao da veruje da ona neće izostati ni kada je u pitanju ministar Đorđević, odnosno Ministarstvo kojim rukovodi.

"Ključna uloga u uvođenju ovog novog sistema upravo je u nadležnim institucijama. Zaista nam znači njihova podrška, pogotovo u slučajevima uspešnog pronalaska dece. Verujem da će ovaj sistem brzo zaživeti u našoj zemlji i da će se time u velikom broju smanjiti tragični slučajevi nestale dece", istakao je Jurić, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: Танјуг

ĐorđevićJurić"Fondacija Tijana Jurić""Amber alert"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva