:

:

TV Most

clock

Jul 11, 2019   10:13

0

50

Đorđević na međunarodnoj konferenciji u Parizu

Ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Parizu koja je organizovana u okviru francuskog predsedavanja G7 Grupom sedam industrijskih najrazvijenijih zemalja sveta. 

Međunarodna konferencija pod nazivom "Pakt za uticaj: globalni savez za socijalnu i inkluzivnu ekonomiju", okupila je institucionalne i vaninstitucionalne aktere angažovane na pitanjima socijalne i solidarne ekonomije, koji će razmeniti mišljenja o zakonodavnim okvirima i odgovarajućim modelima preduzetništva za razvoj preduzeća koja se zalažu za model održivog i solidarnog rasta. 

Ovom prilikom ministar Đorđević govorio je na plenarnoj sesiji o socijalnoj i solidarnoj ekonomiji, inkluzivnom i socijalnom poslovanju, o savezima koji mogu izgraditi ekonomiju sutrašnjice, pod nazivom "Socijalna i solidarna ekonomija, inkluzivno poslovanje: kakvi savezi mogu izgraditi ekonomiju sutrašnjice".

Tokom dvodnevne posete Parizu Đorđević i predsednik Vlade Togoleške Republike Komi Selom Klasu razgovarali su o bilateralnim odnosima dve zemlje. 

Ministar se sastao i sa predstavnicima Republike Mali, kome su prisustvovali ministarka za promociju investicija zadužena za mala i srednja preduzeća i nacionalno preduzetništvo Safia Bolu, ministar solidarnosti i borbe protiv siromaštva Hamadou Konate, gradonačelnik distrikta Bamako Adama Sangare i predsednik Afričke mreže Madani Koumare.

U sastavu delegacije pored ministra Đorđevića prisustvovala je i v.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Izvor: T a n j u g

ĐorđevićParizkonferencijaG7
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva