:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 18, 2019   13:34

0

288

Đorđević o novom zakonu o borcima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da bi novi zakon o borcima sledećeg četvrtka na redovnoj sednici Vlade Srbije trebalo da bude izglasan da ide u javnu raspravu.

Rasprava će biti održana u 13 gradova, rekao je novinarima ministar Đorđević koji je danas u vladi, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, održao sastanak sa predstavnicima udruženja ratnih vojnih invalida.

"Zakon mora da bude konsenzus svih nas i mora da oslikava sva prava koja oni zaslužuju i za šta su se borili", rekao je Đorđević.

Naveo je da novi zakon predstavlja sublimaciju 12 postojećih zakona, četiri uredbe, jedne odluke, četiri protokola, četiri uputstva, dva sporazuma i jednog zaključka i dodao da neće moći tako lako da se menja.

"Na sastanak su bila pozvana udruženja iz svih delova naše zemlje kako bi naša predsednica vlade dobila jasnu sliku o tome gde se nalazimo danas, da analiziramo planove za budućnost i koje su teškoće sa kojima su se oni suočavali u ranijem periodu, a sa kojim se suočavaju i danas", rekao je Đorđević.

On je istakao da se Vlada Srbije ozbiljno bavi njihovim problemima i poručio da mi, kao država i narod, treba da im budemo neizmerno zahvalni što su se, kada je to bilo potrebno, borili za svoju zemlju.

"Ova zemlja nema pravo da ih zaboravi danas, kao što je činila u periodu posle 1999. godine", poručio je Đorđević.

Na sastanku je, kaže, bilo reči i o tome da se sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom vidi da li može da se u okviru nekih zdravstvenih ustanova osnuje poseban deo koji će biti nadležan za ratne vojne veterane, borce.

Naveo je da ratni vojni invalidi imaju najviše problema sa pomagalima i istakao da je na sastanku dogovoreno da se, bez obzira što zakon još nije donesen, krene u izradu pravilnika koji će pratiti izradu zakona i zaživeti odmah po njegovom donošenju da teški ratni vojni invalidi i svi oni koji imaju prava na pomagalo dosta jednostavnije i lakše dođu do njih.

Izvor: Танјуг

Ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanjaZoran ĐorđevićZakon o borcimaVlada Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva