:

:

TV Most

Foto: FIBA

clock

Septembar 14, 2019   17:41

0

210

Đorđević potvrdio: Tačno je, odlazim

Selektor košarkaške reprezentaciej Srbije Aleksandar Đorđević potvrdio je danas u Pekingu, posle pobede protiv Češke i osvajanja petog mesta na Mundobasketu u Kini, da napušta tu funkciju.

Na pitanje da li će ostati na klupi Srbije, Đorđević je odgovorio: "Tačno je šta su mediji pisali, odlazim", rekao je Đorđević, a preneo izveštač B92.

Potom je "Sale nacionale", koji je sa Srbijom kao selektorom osvojio evropsko, olimpijsko i svetsko srebro, obrazložio odluku.

"Rekao sam igračima, red i vreme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost, odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat", rekao je Đorđević.

Kako je naveo, to je odlučio još pre Mundobasketa.

"Život u drugom smeru, želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira... Zahvaljujem se ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu, koji me je postavio, i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču", zaključio je Đorđević.

Legendarnom srpskom košarkašu istekao je ugovor sa Savezom, a kao najozbiljniji kandidat da ga nasledi spominje se Igor Kokokškov, pomoćnik u stručnom timu NBA ligaša Sakramento kingsa, koji je 2017. sa selekcijom Slovenije, u finalu upravo sa Srbijom, osvojio titulu prvaka Evrope.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar ĐorđevićKSSkošarkaška reprezentacija Srbijeselektor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva