:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 11, 2019   8:55

0

151

Đorđević sa delegacijom MMF o novim zakonima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Jan Kejs Martejn, o budućim planovima Ministarstva i dosadašnjim rezultatima, posebno o unapređenju sistema socijalne zaštite i penzionog sistema, kao i o borbi protiv sive ekonomije.

Đorđević je predstavio delegaciji MMF-a set zakona čije se usvajanje očekuje u narednih godinu dana i istakao da je jedan od njih i Zakon o penzionom i invalidskom osiguranju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako kaže, briga o najstarijim građanima jedan je od prioriteta rada resornog ministarstva te se u skladu sa tim veliki broj aktivnosti usmerava na poboljšanje njihovih uslova života.

„Dosadašnja saradnja sa MMF-om bila je na visokom nivou i nastojaćemo da i u budućnosti nastavimo tu dobru saradnju na obostrano zadovoljstvo, a u korist građana Republike Srbije“, istakao je ministar i zahvalio MMF-u na dosadašnjoj podršci.

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda pohvalila je dosadašnje rezultate Ministarstva istakavši da uvek postoji prostora za dodatno unapređenje saradnje, te da je njihova podrška Srbiji uvek prisutna.

Izvor: Танјуг

ĐorđevićMMF
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva