:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2020   12:40

0

75

Dorđević sa direktorom ASB za ZB o socijalnoj zaštiti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević sastao se danas sa direktorom nemačke humanitarne organizacije ASB za Zapadni Balkan Elmirom Bojadžićem.

Sa njim je razgovarao o završnoj regionalnoj konferenciji u okviru projekta „Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih integracija“ koja će se održati u Sarajevu, 19. marta 2020. godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ðorđević istakao je da je ta konferencija dobra prilika da zemlje Zapadnog Balkana nastave rad na unapređenju sistema socijalne zaštite i kvalitetu pružanja socijalnih usluga u regionu, jer je za svaku državu najbitnije da su njeni građani zadovoljni uslovima života.

Ðorđević je zahvalio nemačkoj strani na dosadašnjoj podršci Srbiji u ovom projektu kojim će se ojačati 15 socijalno devastiranih opština iz ruralnih sredina, jer je cilj Vlade Srbije da sve opštine budu pođednako razvijene.

Takođe, Ðorđević i Bojadžić razgovarali su i o nastavku dosadašnje uspešne saradnje Ministarstva i ASB-a, kao i o novim inicijativama koje će doprineti unapređenju odnosa.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva