:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2019   18:03

0

71

Đorđević: Svi građani Srbije su ravnopravni

Svi građani Srbije su ravnopravni, a resor kojim rukovodim se zalaže za antidiskriminaciju i rodnu ravnopravnost, ocenio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u razgovoru sa zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem na temu LGBT populacije u Srbiji.

Đorđević je istakao da je prvi strateški dokument Vlade, koji je prepoznao LGBT zajednicu kao osetljivu društvenu grupu, bila je Strategija prevencije i zaštite od diskriminacije za period 2013 - 2018. godine, da je u toku procesu izrade novog dokumenta u oblasti prevencije i zaštite od diskriminacije.

U planu je takođe i dopuna propisa o zabrani diskriminacije uvođenjem eksplicitne zabrane diskriminacije u sportu na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti je tokom juna održao sastanke sa predstavnicima udruženja Labris, XY Spectrum i EGAL, koji se zalažu i zagovaraju prava LGBT lica i tada su razgovarali o novom strateškom dokumentu za period od 2019. do 2025. godine, istakao je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva