:

:

TV Most

Foto: Kosovo-online

clock

Avgust 03, 2019   23:35

0

521

Đorđević u Leposaviću: Peške ću vam doneti pehar

Sportski događaj za pamćenje žiteljima najsevernije opštine na Кosovu priredili su večeras selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević, predsednik i generalni sekretar Кošarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i Dejan Tomašević, i pomoćni trener Jovica Antonić, koji su, u prisustvu velikog broja meštana, svečano otvorili tradicionalni 47. turnir u malom fudbalu „Prijateljstvo 2019“.

"Hvala organizatorima koji su nas pozvali, i, iako nisam prvi put na Kosovu i Metohiji, osećam se predivno i kao pravi Srbin", poručio je selektor Đorđević. On je na pitanje novinara da li će uspeh i eventualno osvajanje svetskog zlata proslaviti sa Srbima na Kosovu, rekao: “peške ću vam pehar doneti od Jarinja do Leposavića”.

Кošarkaškim legendama i  čelnicima KSS , koji se već danima na Kopaoniku pripremaju za Svetsko prvenstvo, priređen je poseban prijem kod gradonačelnika Leposavića Zorana Todića, koji je sa saradnicima pokazao lepote Leposavića, među kojima je i hram Svetog Vasilija Ostroškog u centru grada. 

Prvi čovek KSS Predrag Danilović poručio je "da će sportistima na Kosmetu pružiti svaki vid pomoći, jer ovo je država Srbija".

Emocije nije skrivao ni generalni sekretar Dejan Tomašević koji je poručio "da se glas Srba sa Kosova mora čuti kako bi i narod u ostatku zemlje čuo sa kakvim se problemima Srbi suočovaju“.

"Znamo koliko našem narodu znači kada osvojimo neki medalju i potrudićemo se da to bude i ovog puta, a siguran sam da će svi reprezentativci na čelu sa selektorom i svima nama vrlo rado prihvatiti da taj pehar donesemo peške u Leposavić", rekao je Tomašević.

On je naglasio da nema dilemu da će ponovo Kosovo i Metohija  biti celo srpsko.

Želju da i košarkaši krenu putem vaterpolista, koji su nakon posete Kosovu i Metohiji osvojili svetsko zlato, košarkaškim velikanima i reprezentativcima Srbije preneo je gradonačelnik Leposavića Zoran Todić.

"Želimo vam najpre puno zdravlja i sreće, a sigurni smo da uspeh neće izostati i da će te se popeti na krov sveta", rekao je Todić.

Turnir u malom fudbalu, koji ima bogatu tradiciju okupio je i ove godine blizu sedamdeset ekipa, kako sa područja Кosova i Metohije, tako i iz centralne Srbije. Za najbolje ekipe i pojedince obezbeđene su bogate nagrade, a pobednik turnira, osim pehara, poneće i novčanu nagradu u iznosu od 180 hiljada dinara.

Da sve prođe u najboljem redu zaduženi su Sportsko futsal udruženje „Leposavić 2018“ i Sportsko-turistička organizacija koji ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju organizuje uz pomoć lokalne samouprave.

ĐorđevićLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva