:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE, arhiva

clock

Septembar 04, 2019   22:59

0

229

"Dorijan" preti istočnoj obali SAD, naređena evakuacija

Uragan "Dorijan" kreće se uz istočnu obalu SAD. Prošao je Floridu i ide ka Severnoj Karolini. Otkazani svi letovi sa Međunarodnog aerodroma "Džeksonvil". Naređena evakuacija oko milion ljudi, javlja "Gardijan".

Svi letovi sa Međunarodnog aerodroma "Džeksonvil" otkazani su u sredu popodne kada se uragan "Dorijan" približio SAD, javlja Si-En-En.

"Očekuje se da će letovi biti nastavljeni u četvrtak, ako vremenske prilike to dopuste", navela je za Si-En-En portparolka aerodroma Debi Džons.

Nadležni u SAD upozoravaju da je "Dorijan" veoma opasan uragan i apeluju na oko milion ljudi koji žive na potezu od Floride do Severne Karoline da se evakuišu.

Guverner Južne Karoline Henri Mekmaster naredio je obaveznu evakuaciju 830.000 stanovnika, javlja Gardijan.

Mekmaster je upozorio stanovnike koji se nalaze u zonama evakuacije da napuste ugrožena područja što pre.

"Ne možemo sve da sačuvamo, ali verujem da možemo da pomognemo da svi prežive. Kada brzina vetra dostigne brzinu od 65 kilometara na čas, više ne možemo da dođemo do vas i da vam pomognemo. Zato vas molim da napustite ugrožena područja što pre", rekao je Mekmaster.

Očekuje se da "Dorijan" pogodi Severnu Karolinu u četvrtak i petak.

Prethodno je, kao oluja najjače kategorije, potpuno razorio Bahame i usmrtio sedam osoba. Poplavljena su cela naselja, uništeno je više od 13.000 domova, ogromna je šteta na putevima i elektro-mreži.

Izvor: Танјуг

SAD"Dorijan"evakuacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva