:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2020   20:25

0

26

DPS: Napadi na Crnu Goru u funkciji srpskih izbora

"Medijska artiljerija Srbije uperena ka Crnoj Gori, kao i učestale neprimerene izjave njenih zvaničnika, jasno ukazuju da su i danas, 2020. godine, baš kao i mnogo puta do sada, bez obzira ko je na vlasti u Srbiji, spekulacije o ugroženom položaju srpskog naroda u bivšim jugoslovenskim republikama - nažalost neizostavne predizborne teme", saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Kako se navodi u saopštenju DPS-a, kampanja u Srbiji, "praćena histeričnom medijskom hajkom protiv Crne Gore i njenih institucija, aktivirala je i onaj najprizemniji sloj medijsko-političkog bašibozluka i u Srbiji i kod nas".

"Spremnošću da glumataju zabrinute za položaj srpskog naroda u Crnoj Gori i SPC, razni Dačići, Vulini  i njima slični i u vlasti i u opoziciji, ovih dana traže put kako da se preporuče. Jednako oni koji ne bojkotuju, kao i oni koji bojkotuju izbore", navodi se u saopštenju.

Demokrastka partija socijalista osvrnula se i na Demokratski front.

"Živopisne scenografske elemente ove predizborne predstave, upotpunjuju lideri DF.  Međusobno se takmičeći u veštini ko će jače i dalje klevetati svoju državu, a istrajnije se boriti za interese tuđih. Ko će sebe predstaviti većom žrtvom, priželjkujući adekvatno priznanje, pohvalu iz Beograda, pare i  ustoličenje na tronu "predstavnika Srba iz Crne Gore". Položaju, oko koga se stvara već primetna gužva", kažu iz DPS-a.  

Istriču da je neverovatna lakoća kojom se već duže vreme, "maloumno bagateliše strašna  tragedija srpskog naroda i potcenjuju njegove velike žrtve, poređenjem položaja Srba u Crnoj Gori i NDH, ili "pod Osmanlijama", kako to ponavlja srpski patrijarh".

"Dok se predsednik Srbije pribojava "nove oluje", a bivši "predsednik sveta" politički bezubi vuk "novog Jasenovca", u zemlji koja mu je prva dala podršku za tu funkciju. Svi samo traže kopču da se hvataju u nacionalističko kolo, dok ih položaj verskih zajednica u našoj državi interesuje koliko lanjski sneg", dodaju iz DPS-a.

"Položaj SPC u Crnoj Gori tema za političko potkusurivanje" 


Iz te partije konstatuju da položaj SPC u Crnoj Gori sve više postaje tema za političko potkusurivanje i nadgornjavanje uticaja na političkoj sceni , ali i u ovoj verskoj zajednici.

"Verujemo da predstavnici SPC u Crnoj Gori znaju zašto im je preko Patrijarha poslata poruka  iz Beograda, da "kumuju ovom stanju". Šta god im srpski zvaničnici poručivali, nema rešenja položaja SPC u Crnoj Gori,  van granica ove države", poručuju iz DPS-a.   

SPC se, kako su kazali, ponaša kao da se ništa nije desilo, četrnaest godina od obnavljanja nezavisnosti države Crne Gore i njenog punog suvereniteta.

"A srpske političke, kulturne i vjerske elite nikako da se naviknu da je i Srbija država, pa po inerciji, tuđe brige brinu. Nadajući se da će tako lakše zataškati unutrašnje probleme i afere, i skrenuti pažnju s kosovskog pitanja. Maštajući da bi im Crna Gora mogla za to biti prava kompezacija. Uzalud vam trud, nećete nikad više pokoriti Crnu Goru, niti od Crnogoraca napraviti neprijatelje Srba", zaključili su iz DPS-a.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva