:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 25, 2021   14:02

0

216

Dr Elek: Budite odgovorni prema sebi i drugima - vakcinišite se

Prema  poslednjim podacima Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici od 36-oro testiranih, dve osobe su pozitivne na korona virus a jedno lice je preminulo. Na lečenju je 19 osoba . Ovo pokazuje da se iz dana u dan epidemijska situacija poboljšava,  rekao je direktor Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek.

Poslednjih nedelja epidemijska situacija u srpskim sredinama na KiM je dosta bolja u odnosu na prethodni period. Drastično se smanjuje broj novozaraženih i hospitalizovanih lica.

“Sada testiramo ponedeljkom, sredom i petkom i obično su dva do tri pacijenta pozitivna sa celokupne teritorije KiM. Manje je i onih koji zahtevaju testiranja, mnogo je manje pozitivnih a većina onih koji su pozitivni su lica starije dobi sa komorbitetima”, rekao je dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica i dodao da se trenutno u bolnici nalazi 19 pacijenata od kojih nijedan nije na respiratoru.

Poboljšanju epidemijske situacije najviše je doprinela imunizacija. Doktor Elek je pozvao građane da iskoriste pravo koje im pruža država Srbija i vakcinišu se.

“Ne bi trebalo više da se libimo i da čekamo i odlažemo vakcinaciju već da je sprovodimo u što kraćem vremenskom period. Imamo izbor sve tri vakcine kako bi smo što pre postigni kolektivni imunitet i mirni i spokojni dočekali predstojeći jesenji i zimski period. Nadam se da ćemo uspeti da iskoristimo ovu šansu koju nam je dala Vlada Republike Srbije jer to bi trebalo da uradimo zbog svoje lične odgovornosti, odgovornosti prema svojim najbližima i široj društvenoj zajednici”, naveo je dr Elek.

Samo uz poštovanje preporučenih mera i vakcinacijom iz borbe sa koronavirusom možemo izaći kao pobednici, naglašavaju stručnjaci.

Izvor: TV Most

KiMdr Zlatan ElekKBC Kosovska Mitrovicaimunizacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva