:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 08, 2021   16:15

0

197

Dr Elek: Epidemiološka situacija na severu KiM nepromenjena

Direktor KBC u Severnoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je da je epidemiološka situacija nepromenjena . On je još jednom apelovao da se gradjani vakcinišu, kako bi što spremnije dočekali sezonski grip i smanjili rizik od zaraze koronavirusom.

Epidemiološka sitaucija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji iako nešto bolja nego prethodnog vikenda, prema rečima direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatana Eleka i dalje je ozbiljna što pokazuje veliki broj hospitalizovanih i uglavnom nevakcinisanih lica.

“Nema neke bitnije promene u zadnje dve nedelje što se tiče epidemiološke situacije u srpskim sredinama, što na severu, što južno od Ibra. Opstaje broj obolelih između 62 i 70 ležećih pacijenata u KBC Kosovska Mitrovica”, rekao je dr Elek i dodao da obeshrabruje činjenica da je preko 95 posto tih pacijenata nevakcinisano.

Prema njegovim rečima veliki broj pacijenata je sa teškom kliničkom slikom.

“Ono što je dobro jeste da imamo veći broj zainteresovanih za vakcinaciju kao i broj onih koji su primili treću vakcinu”, istakao je Elek i napomenuo da je zabrinjavajuće to što je slab odaziv osoba starosti od 18 do 30 godina. 

Uz punu podršku Ministarstva zdravlja i Kancelarije za KiM Kliničko bolnički centar je snabdeven dovoljnom količinom lekova, zaštitnog materijala i kadra. Preventivno je pripremljeno 180 mesta za pacijente u slučaju pogoršavanja situacije, istakaoje Elek.

Izvor: TV Most

KiMkoronavirusDr ElekKBC Kosovska MitrovicaKancelarija za KiMMinistarstvo zdravlja Republike Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva