:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 20, 2021   14:43

0

178

Dr Elek: Stabilnija epidemiološka situacija rezultat imunizacije

Prema poslednjim podacima  ,od 106 testiranih u većinski srpskim sredinama na KiM, 36 je pozitivno na koronavirus. Poslednjih dana epidemiološka situacija je stabilnija što pokazuje sve manji broj novoobolelih i hospitalizovanih. U PCR labaratoriji KBC u Kosovskoj Mitrovici, od ove sedmice testiranje uzoraka se vrši triput nedeljno.

Epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora KBC Kosovska Mitrovica bolja je i stabilnija u odnosu na prethodni period, što pokazuje sve manji broj novozaraženih.

U KBC u Kosovskoj Mitrovici trenutno je na lečenju 67 pacijenata sa težom kliničkom slikom.

„Na kiseoničkoj terapiji je 25 pacijenata, tri pacijenta na respiratoru i to su pacijenti sa težim kliničkim slikama koji se duže zadržavaju na bolničkom lečenju. Za sada nemamo podataka da na našoj teritoriji ima brazilskog soja. Trenutno je malo relaksiranija atmosfera“, rekao je dr Elek.

Dr Elek ističe da stabilizaciji epidemiološke situacije doprinela imunizacija.

„Za sledeću nedelju imamo tri vakcine za vakcinacuju. To je Fajzer biotek, Sputnik Ve i Sinefarm vakcina. Pad broja obolelih dolazi kao posledica toga što se jedan deo stanovništva sa severa KiM i južno od Ibra vakcinisao“, dodao je Elek i uputio apel svim građanima da se u što kraćem vremenskom roku vakcinišu.

Od ove sedmice testiranje uzoraka u PCR laboraboriji u Kosovskoj Mitrovici  vrši se ponedeljkom, sredom i petkom.

Izvor: TV Most

KiMdr Zlatan Elekvakcinacijaepidemiološka situacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva