:

:

TV Most

clock

Septembar 30, 2021   10:21

0

161

Dr Ivan Vasić: Vakcinacija stanovništva sa KiM nastavlja se prema utvrđenoj dinamici

“Zahvaljujući nesebičnom angažovanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva zdravlja i čitave Vlade Republike Srbije, a pre svega zavhvaljujući Aleksandru Vučiću , vakcinacija stanovništva na KiM  se obavlja neprekidno od početka vakcinacije u centralnoj Srbiji”, izjavio je direktor Doma zdravlja u Zvečanu dr Ivan Vasić, reagujući na glasine o navodnom prekidu vakcinacije stanovništva na Kosovu i Metohiji.

“Vakcinacija našeg stanovništva obavlja se u tri centra za vakcinaciju – Raška, Kuršumlija i Bujanovac, i do sada je prvu dozu primilo više od 28000 ljudi, a drugu dozu više od 27000 dok je treću dozu dobilo više od 3500 ljudi”, rekao je Vasić.

On je naglasio da je u poslednjem period zabeležen porast zainteresovanih za vakcinaciju, naročito među  mlađom populacijom.

“U pitanju su student, srednjoškolci i stariji osnovci koji su se odazvali apelu struke a sve u cilju suzbijanja i eliminacije pandemije Kovid 19”, istakao je dr Vasić.

Naglasio je da glasine o navodnom prekidu imunizacije stanovništva na KiM nisu tačne i da se vakcinacija nastavlja prema utvrđenoj dinamici.

“Svi zainteresovani građani koji žele da prime vakcinu javljaju se najpre svojim izabranim lekarima u nadležnim Domovima zdravlja radi daljeg dogovora o vakcinaciji”, napomenuo je direktor Doma zdravlja u Zvečanu, dr Ivan Vasić.

Izvor: TV Most

KiMvakcinacijadr Ivan VasićDZ Zvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva