:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Septembar 29, 2021   14:03

0

225

Dr Perić: Nema zastoja u vakcinaciji zahvaljujući Kancelariji za KiM

Direktor Zdravstvenog centra “Gnjilane” u Pasjanu dr Zoran Perić rekao je da se vakcinacija građana Kosovskog pomoravlja protiv koronavirusa odvija nesmetano, pre svega zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je obezbedila besplatan prevoz za sve zainteresovane.

Perić je naglasio da je do sada preko 10 hiljada građana primilo antikovid vakcinu što je dalo rezultata i sada kada vlada delta soj virusa koji se znatno više prenosi i daje težu kliničku sliku.

“Proces vakcinacije građana u ovom delu Kosova i Metohije teče po planu i bez komplikacija. Svim zainteresovanim građanima obezbeđen je besplatan prevoz do vakcinalnih punktova u centralnoj Srbiji, gde im je, zahvaljujući državi Srbiji, na raspolaganju više različitih vrsta antikovid vakcina koju mogu da prime. Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju imamo dovoljno potrebnih sredstava za lečenje pacijenata u našoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je dr Perić.

On je istakao da je epidemiološka situacija u Kosovskom pomoravlju zadovoljavajuća i da se na bolničkom lečenju u Zdravstvenom centru u Pasjanu trenutno nalaze samo četiri pacijenta.

„Trenutno su hospitalizovana četiri pacijenta, od kojih tri zahtevaju kiseoničku potporu. Smanjen je i broj pregleda na dnevnom nivou pacijenata sa sumnjom na koronavirus što je još jedan pokazatelj da je vakcinacija najbolje sredstvo u borbi protiv ovog virusa“, zaključio je dr Perić.

Izvor: Kosovo online

KiMKosovsko PomoravljeKancelarija za KiMvakcinacijaPasjane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva