:

:

TV Most

Foto: Ilustracija

clock

Decembar 18, 2018   17:46

0

239

Dragoljubu Žarkoviću i Branislavu Rakiću priznanja UNS-a za životno delo

Udruženje novinara Srbije dodelilo je Nagradu za životno delo glavnom uredniku nedeljnika Vreme Dragoljubu Žarkoviću i novinaru u penziji, dugogodišnjem uredniku šahovske rubrike u Politici ekspres Branislavu Rakiću, saopštio je UNS.

Nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" dodeljena je novinarki RTS-a Slađani Zarić za serijal dokumentarnih emisija o Prvom svetskom ratu i nastanku Jugoslavije. Nagrada i za dopisnika RTS-a iz Kruševca Dragoslava Gogića.

Nagrada za komentar/kolumnu "Bogdan Tirnanić" dodeljena kolumnistkinji dnevnog lista Blic Olji Bećković.

Članovi žirija odlučuju o dobitnicima godišnjih nagrada UNS-a

Nagrada "Laza Kostić" u kategoriji vest i izveštaj dodeljena je novinaru beogradskog dopisništva Al Džazire Marku Subotiću, u kategoriji za reportažu dodeljena je dopisniku RTS-a iz Kruševca Dragoslavu Gogiću, u kategoriji za satiru uredniku rubrike TRN u Večernjim novostima Bojanu Ljubenoviću.

Nagrada u kategoriji fotografije dodeljena je fotoreporteru lista Politika Anđelku Vasiljeviću.

Specijalna nagrada za publicistiku "Žika M. Jovanović" pripala je dugogodišnjem novinaru Radio Beograda i osnivaču sajta Audio i foto arhiv Dragoslavu Simiću za delo "Glasom pisana istorija".

Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije žiri je dodelio Petru Jeremiću.

Članovi žirija bili su Vladimir Radomanović, Petar Peca Popović, Dragoljub Janojlić, Mirjana Čvorić, Biljana Radulović, Zoran Stanojević, Slobodan Radičević, Svetlana Janićijević, Goran Avramović i Olivera Milošević.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS, 21. decembra, kada će biti uručena i UNS nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju "Aleksandar Tijanić", koja je ove godine dodeljena glavnom uredniku Nedeljnika Veljku Laliću.

Izvor: Taнјуг

UNSNagrade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva