:

:

TV Most

Foto: SD,ilustracija

clock

Januar 15, 2022   16:37

0

136

Drecun: Institucije u Prištini žele da onemoguće prisustvo Srbije

Najvažnije za prištinske institucije je da onemoguće bilo kakvo, makar i simbolično prisustvo Srbije na KiM, kazao je predsednik skupštinskog odbora za KiM, Milovan Drecun, povodom toga što kosovske vlasti onemogućavaju održavanje sutrašnjeg referenduma na KiM.

S druge strane, zemlje Kvinte koje su priznale Kosovo, ovo pitanje vide kao sastavni deo procesa na putu ka članstvu u EU i ostvarenje ljudskih prava, kazao je Drecun za Tanjug.

On je istakao da Priština svojim ponašanjem pretvara Srbe u građane drugog reda, dok istovremeno govori da su svi građani jednaki, ali se postavlja pitanje kako su jednaki kad ih onemogućavate da glasaju.

"Ono sto me plaši je ponašanje OEBS jer kako je moguće da se njihovi predstavnici ne pojave da preuzmu izborni materijal, kaže Drecun, dodajući da to svakako nije primereno ponasanje, jer su oni ti koji daju konačnu ocenu izbora.

Zapravo takvim ponasanjem, OEBS Prištini omogućava preduzimanje akcija tokom kojih se pleni izborni materijal, dodao je on.

Drecun ističe da je Aljbinu Kurtiju ovo pokazna vežba za april i za izbore za predsednika i skupštinu Srbije, jer, kako kaže, ako mu ovo sada prođe, uradiće to isto i na tim izborima.

Kurti ugrožava bezbednost i opstanak srpskog naroda, gušeći njihova osnovna ljudska prava, pošto Srbi nemaju nikakvu sigurnost da mogu da biraju i budu birani, navodi Drecun.

Prema njegovim rečima, zastrašivanjem srpskog naroda na KiM, Kurti želi da ima čistu situaciju, korak po korak onemogućavajući drzavu Srbiju da pomogne svom narodu na KiM.

Izvor: T a n j u g

KiMDrecunreferendumglasanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva