:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 29, 2023   19:01

0

109

Drecun: Kfor postao činilac destabilizacije, ovo je zajednička akcija Kfora i Prištine

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je da je posle današnjih događaja na severu Kosova, Kfor postao činila destabilizacije, koji ugrožava opstanak srpskog naroda na tom prostoru.

Drecun je u emisiji Oko na RTS-u rekao i da je maksimalno poljuljano poverenje srpskog naroda u Kfor, koji je, istiće, izašao iz okvira svog mandata po Rezoluciji SB UN 1244.

On je ukazao i da je sve ovo zajednička akcija Prištine i Kfora, podsećajući da je još u petak Kfor obećao predsatvnicima Srpske liste da ovo neće dozvoliti, pa su ipak dozvolili upad kosovske policije.

,,Sada dolazi Kfor da se postavi između kosovske policije i građana, vidmo da je to jedinica vojne policije za razbijanje demonstracija. Ako ste došli da onemogućite sukobe, nemojte da se pripremate za sukob sa građanima", rekao je Drecun.

Preneo je da je komandant Kfora na severu posle razgovora sa kosovskih specijalcima, rekao da postoji talačka situacija, i da Srbi ne propuštaju dva vozila specijalne policije, tražeči da ih propuste.

,,Onda su navodno počeli da oslobađaju ta vozila, zatim su ljudi seli i Kfor je počeo da primenuje silu. Pravo Srba je da se brane od upotrebe sile. I branili su se koliko su mogli. Imamo i povređenih", rekao je Drecun.

Dodao je da, budući da su se videli i snajper i kalašnjihovi, jasno da je sve ovo zajednička aktivnost.

Izvor: Kosovo onlajn / RTS; foto. T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva