:

:

TV Most

Foto: Kurir

clock

Februar 04, 2020   8:18

0

251

Drecun: Kurti je nezrela politička ličnost koja ne skriva velikoalbanske ciljeve

Predsednik Odobra za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je Aljbin Kurti nezrela politička ličnost koja istrajava na ekstremnim političkim stavovima i biće teško razgovarati sa takozvanom vladom u Prištini.

 

Kosovski parlament izglasao je novu vladu koju će predvoditi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti. Nova vlada imaće 15 ministarstava, od kojih su dva pripala Srpskoj listi.

Kurti je izavio da je spreman da vodi dijalog sa Beogradom i najavio podizanje tužbe protiv Srbije zbog navodnog genocida.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Milovan Drecun je rekao da tu nema spremnosti na dijalog - to su ucene, ultimatumi i pretnje i ne možete da razgovarate sa takvim čovekom.

"Izjava da je spreman na dijalog je cinična i protivureči onome što govori kako će voditi takozvanu vladu, kada neko preti tužbama za izmišljeni genocid, kada u vladi uvede čoveka koji je kriminalac koji je surovo poubijao naše grničare na području karaule Košare iz zasede - ne možete da prihvatite tezu da je spreman za dijalog", kaže Drecun.

Smatra da je Kurtijev program Vlade u Prištini takav da se onemogući nastavak razgovora ili ako do toga dođe pod pritiskom međunarodne zajednice da se veoma brzo završe.

"Ja tu ne vidim prostor za kompromis, ne otvara mogućnost da se nađe rešenje", smatra Drecun.

Kurti je rekao da očekuje da dođe do nastavka razgovora, ali da neće da ukine takse.

"Jasno smo rekli sa naše strane da nema nastavka razogvora dok se takse ne ukinu i tu nema mogućnsti za kompromis", kaže predsednik Odbora za KiM.

"Rekao je da je okvir za nastavak razgovora da Srbija prizna samoproglašenu državu Kosovo, a  Srbija neće ni da razmišlja o tome", rekao je Drecun.

Drecun ističe da je u pitanju nezrela politička ličnost koja istrajava na ekstremnim političkim stavovima i biće teško razgovarati sa tom takozvanom vladom.

Kaže da nije cilj predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "razbuca" Aljbina Kurtija, nego da na drugoj strani ima jednog predvidljivog sagovornika, koji će imati pun kapacitet da sedne da razgovara kako da se na miran način reši kosmetski problem.

"Očito da u Kurtiju nećemo imati takvog sagovornika, jer on ne skriva velikoalbanske ciljeve i učiniće sve da onemogući razgovor, kreće se slepom ulicom i pokazuje lošu nameru", zaključio je Drecun. 

Prema njegovim rečima, prvi test će biti odnos Prištine prema taksama. 

Izvor: RTS

Aljbin KurtiVlada KosovatakseMilovan Drecun
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva