:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2022   15:24

0

109

Drecun: Kurtijeve pretnje ratom povećavaju broj etnički motivisanih napada na Srbe

Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun smatra da izjave premijera Kosova Aljbina Kurtija o mogućem ratu na Kosovu podstiču i ohrabruju albanske ekstremiste, a kako je naveo, vidi se da je povećan broj etnički motivisanih napada na srpski narod na Kosovu, prenosi Kurir.

Komentarišući izjavu Kurtija za Si-En-En, Drecun je rekao da je njegova poruka bila da će Beograd da izvrši invaziju, a da su oni spremni da se brane.

"Sad su povećali broj silovanih žena sa 20.000 na 25.000, a kada vidite tu pomoć koje primaju žene sa statusom silovanih osoba, vidi se da je to samo nekoliko osoba. Ono što je za nas opasno je što ovakve poruke direktno ohrabruju albanske ekstramiste i vidimo povećan broj etnički motivisanih napada na srpski narod”, rekao je Drecun.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je u petak na panelu u Potsdamu ponovo optužila Srbiju za genocid, iznevši tvrdnju da je tokom rata "silovano oko 25.000 žena i ubijeno 13.000 civila” dok je Arhivska agencija Kosova saopštila da ne poseduje arhivski materijal o navodnim zločinima za koje vlasti u Prištini tvrde da ih je počinila srpska strana tokom rata na Kosovu.

Izvor: Kosovo online/Kurir; Foto: SD, ilustracija

KiMDrecunKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva