:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 30, 2021   14:23

0

63

Drecun: Najbitnije što se Rosu povlači sa severa, Kurti dobio dobru lekciju da ovako nešto više ne pokušava

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je najvažnije "što je dogovoreno povlačenje specijalnih policijskih snaga sa severa i uklanjanja blokada zbog slobode kretanja, a što je bila iznuđena mera zbog jednostranih postupaka Prištine".

Kako Drecun ističe za Kosovo onlajn ovo je "prvi korak za stvaranje mirnije situcije i dalje pregovore za tablice i slobodu kretanja". 

"Formirana je radna grupa koja će se u narednom periodu baviti tim najtežim pitanjima iz tehničkih pregovora, koje je Borko Stefanović dogovorio, pored zajedničkog upravljanja prelazima. Sloboda kretanja je od životne važnosti za Srbe, a pogotovo je važno što su predstavnici EU insistirali na primeni prethodnih sporazuma, uključujući i ZSO. Mislim da će ova deeskalacija situacije stvoriti uslove za nastavak dijaloga između Beograda i Prištine imajući u vidu da se sada vidi da je ponašanje Prištine i akcija Rosu bila apsolutna nepotrebna", kaže Drecun.

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju ističe da je "Kurti pokušao da demonstrira moć".

"On je takvim političkim avanturizmom ozbiljno ugrozio mir na Kosovu i Metohiji, pogotovo na severu i sada se te specijalne jedinice vraćaju podvijenog repa. Treba biti samo oprezan da li će možda u budućnosti pokušati nešto slično, ali ovo će mu biti dobra lekcija, i ne samo Kurtiju nego i onima koji su ga podržavali, da ovo nije put kojim treba da se ide u rešavanju problema", naveo je Drecun.

Izvor: Kosovo online

KiMDrecunROSUsporazumtabliceKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva