:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 15, 2020   14:35

0

126

Drecun o reakcijama Prištine: Međunarodni akteri treba da reaguju, ali na kriminal na Kosovu*

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da Priština insistiranjem na međusobnom priznanju nastavlja da blokira nastavak dijaloga i postizanje bilo kakvog napretka i pokušava da prebaci odgovornost za to na Beograd, penosi RTV Pink.

"Oni očigledno nemaju nameru da se iskreno posvete rešavanju kosovskog problema, postizanju kompromisnog rešanja i dogovoru sa Beogradom“, rekao je Drecun.

Osvrnuvši se na kritike Prištine povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je bolje da se postigne rešenje nego da imamo zamrznuti konflikt, on je napomenuo da svaki zamrznuti konflikt može da se pretvori u sukob.

"Što se tiče dobronamernog upozorenja da ne treba održavati situaciju na KiM u stanju zamrznutog konflikta, da je bolje o tome razgovarati i dogovoriti neko kompromisno rešenje mislim da to ne zaslužuje negativne reakcije od strane Albanaca“, naglasio je Drecun.

Prema njegovoj oceni, NATO i ostalo međunarodno prisustvo na KiM treba da reaguje, ali da smanje pretnju od radikalnih islamista i da se obračunaju sa organizovanim kriminalom jer su vođe tih organizovanih kriminalnih grupa uglavnom ratni zločinci od kojih su neki sada u zatvoru, a neki su političari.

"Tu zaista ima prostora za reagovanje, a posebno da se poveća stepen bezbednosti srpskog naroda na KiM, da mu se omogući da živi u normalnim uslovima, da može da ima ekonomsku perspekitivu“, podvukao je Drecun.

Izvor: RTV Pink

KiMDrecun
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva