:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 03, 2019   10:47

0

220

Drecun: Opozicija stvara nestabilnost u Srbiji

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da opozicija stvara nestabilnost u Srbiji, da argumentima ne mogu da ospore postignute rezultate aktuelne vlasti, te da preusmeravaju pažnju građana na mržnju prema predsedniku Aleksandru Vučiću.

Drecun je rekao da to što su o protestu Saveza za Srbiju naširoko izveštavali albanski mediji govori da oni imaju iste interese i da ne žele dobro Srbiji.

Za deklaraciju o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio SzS, Drecun kaže da je nije čitao, jer ga kao poslanika ne zanima šta radi SzS i sve dok oni budu bojkotovali parlament on će bojkotovati njih.

"Mesto za razgovor je u Skupštini. Da su imali neko rešenje za KiM, da su znali nešto došli bi u skupštinu kada je bila sednica o KiM", rekao je Drecun za Tv Pink i dodao da treba pročitati depeše Vikiliksa gde se vidi da je bivši šef diplomatije Vuk Jeremić nudio Kosovu mesto u UN.

Za nedavno hapšenje Srba i upad specijalnih jedinica ROSU na sever KiM kaže da to nije bila prekomerna upotreba sile, već brutalno nasilje koje je planski sprovedeno.

"Takva akcija se ne sprovodi danas za sutra, ona se planira duže. Možete da uhapsite ljude na drugačiji način. Znali su da takva koncentracija sile mora da izazove revolt i otpor srpskog naroda, koji je u strahu od proterivanja", pojasnio je on.

Podseća da su Albancima uručivali poziv da se jave na saslušanje, a da su Srbe i Bošnjake hapsili sa 120 oklopnih vozila, sa teškim naoružanjem, snajperistima, pucali su ljudima iznad glave.

Kako kaže na sve ovo mora da reaguje UN, jer Priština pokušava da uruši, potpuno obezvredi funkcionisanje misije koje sprovodi UN.

"Razgovarao sam sa zvaničnicima iz UN i oni su bili veoma uzdržani. Pretpostavljam da su to službenici koji ne mogu da iznose neke posebne stavove, ali UN mora da reaguje", zaključio je on.

Izvor: Танјуг

DrecunSzSSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva