:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 21, 2021   7:56

0

89

Drecun: Priština pokazuje da neće poštovati Briselski sporazum

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, za RTS izjavio je da je naš narod pokazao da će se istrajno boriti za sopstvenu slobodu kretnja, koju Priština na najgrublji način ograničava. Zabrinjava ga, kaže, broj specijalnih jedinica na KiM.

Ističe da Priština preduzima jednostrane poteze kojima se na najgrublji način narušava Briselski sporazum, te da pokazuje da ga neće ispoštavati, naručito u ključnom delu koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

"Kurti već dugo najavljuje mere tzv. reciprociteta. Bio je jedno vreme kritikovan od Haradinijeve partije da nije spreman da preduzme akcije, zatim idu lokalni izbori i nastavak dijaloga", rekao je Drecun.

Dodao je da je ovim potezom "pokazao da je spreman na zavođenje jednostranih mera, na čvrst stav prema Beogradu, da se ne plaši nikoga i ničega i da će insistirati na merama koje smatra da treba da preduzme, te da je time je kupio političku podršku biračkog dela među Albancima za predstojeće lokalne izbore".

Naveo je i da je Miroslav Lajčak izjavama tokom boravka u Prištini, ohrabrio na ovako jednostrane poteze.

Izvor: RTS

KiMDrecunJarinjeBrnjaktabliceBriselski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva