:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Jul 05, 2019   8:30

0

242

Drecun: Priština se nije opredelila za mirno rešavanje problema

Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosmet je još jedan u nizu jednostranih poteza kojim Priština želi da eskalira krizu koja je nastala uvođenjem taksi od 100 odsto na srpsku robu, rekao je  predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

Milovan Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da će se takvi potezi, nažalost, nastaviti.

Smatra da Priština želi da, intenzivnim, provokativnim i često nasilnim potezima stvori uslove da se ne razmišlja o nastavku dijaloga.

Prema njegovim rečima, cilj tih poteza je da se izazove sukob sa srpskim narodom ili Srbijom koji bi bio opravdanje za ujedinjenje Kosova i Albanije.

Drecun podseća da su pre neki dan Priština i Tirana potpisali sporazum o zajedničkoj spoljnoj politici i da je to dokaz da se Priština nije opredelila za mirno rešavanje problema i kompromisno rešenje, već žele da dovedu do novih sukoba i destabilozacije regiona.

Naveo je da je najnoviji potez prištinskih vlasti brz odgovor na ono što je Vučić rekao kada je postavio pitanje Tirani i Prištini da objasne šta je Fljorim Ejupi radio na aerodromu kod Tirane u periodu kada je ubijen Oliver Ivanović.

Prema Drecunovim rečima, umesto tog odgovora i otvaranja teme, skreće se pažnja javnosti.

Istakao je da je Ejupi jedan od glavnih oranizatora napada na autobus "Niš ekspresa" i da je poznat po kriminalnim aktivnostima.

Kaže da postoji svedok koji je želeo da poveže Ejupija sa Kadrijem Veseljijem. Navodi da je to bitno jer je reč o plaćenom ubici koji radi za Tačijevu i Veseljijevu ilegalnu obaveštajnu službu koja je od 1998. godine likvidiarala više od 200 ljudi.

Drecun kaže da, ako se Ejupi dovede u vezu sa Veseljijem, onda može da se doprinese razrešenju ubistva Olivera Ivanovića umesto što se istraga usmerava u potpuno drugom pravcu.

Navodi da je to nezgodno pitanje za Prištinu i da su zbog toga oni uveli brzopoteznu zabranu ulaska na KiM srpskim zvaničnicima.

Govoreći o skorašnjoj poseti kongresmena Eliota Engela, Drecun ukazuje da je on najpoznatiji albanski lobista i da on svoje poglede na pitanje KiM neće promeniti.

Međutim, rekao je da su ljudi kao što je Engel jednostrano informisani i da bi mu trebalo ispričati deo naše priče.

Podseća i da je Engel organizovao slušanje na kojem se govorilo o navodno 20.000 silovanih Albanki i ukazuje da je potrebno predočiti mu realne podatke.

Izvor: RTS

DrecunKiMzabrana ulaska na KosovoEngeldijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva