:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2019   10:05

0

268

Drecun: Vučić će na sednici definisati pravac rešenja KiM

Poslanici Skupštine Srbije razmatraće na današnjoj vanrednoj sednici izveštaje Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju od 2013. godine i šta je sve urađeno za srpski narod, i izveštaj predsednika Aleksandra Vučića u kom će će on možda definisati pravce rešenja pitanja KiM-a, izjavio je predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

 

"Mi smo za nastavak pregovora, kada se ukinu takse (Prištine na srpsku robu), Srbija zagovara miran pristup rešenja pitanja KiM-a, ali ne možemo reći šta će se dešavati na današnjoj sednici", rekao je Drecun za TV Pink.

Deo opozicije, odnosno Savez za Srbiju, najavio je bojkot današnje sednice, a Drecun kaže da to što ono pokušavaju da urade jeste "bacanje prašine u oči narodu". 

On dodaje da je taj deo opozicije napravio deklaraciju u kojoj se govori o pomirenju Srba i Albanaca.

" Taj deo opozicije sada pokušava da odgovori deklaracijom, koja ne nudi rešenje. Neka dođu u Skupštinu da iznesu stavove i ponude rešenje", dodaje Drecun.

On smatra da mediji nisu mesto gde treba da se diskutuje.

"Mi ćemo danas i sutra imati ozbiljan razgovor s predsednikom, sa članovima Vlade i članovima Kancelarije za KIM da videmo kojim putem treba da idemo dalje. Deo opzicije koji će biti u parlamentu se ponaša odgovorno, prvenstveno prema građanima koji su ih izabrali", dodaje Drecun.

Oon je najavio i posebnu sednicu na kojoj će biti izneeseni dokazi, koji se prikupljaju o zločinima OVK-a nad srpiskin narodom na KiM-u.

Izvor: T a n j u g

DrecunKiMtaksePrištinaIzveštaj o Kosovu i Metohiji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva