:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2023   11:18

0

107

Dron pao u krug rafinerije na jugu Rusije, nema žrtava, niti pričinjene štete

Neidentifikovani dron pao je u krug rafinerije nafte Ilski, u Krasnodarskom kraju, na jugu Rusije, ali nije izazvao žrtve niti pričinio materijalnu štetu, saopštio je danas regionalni Operativni štab.

"Prema navodu Hitnih službi, pretpostavlja se da je u okrugu Severski, oko 4:00 sata pao neidentifikovani dron na teritoriju rafinerije nafte Ilski. Kao rezultat, dron se srušio. Infrastruktura rafinerije nafte nije oštećena, nije bilo požara. Nema opasnosti po civilno stanovništvo. Nije bilo materijalne štete", naveo je štab na Telegramu, preneo je TASS.

Ranije danas načelnik Krasnodarske oblasti Venjamin Kondratjev izjavio je da je izbio požar na teritoriji rafinerije Afipski, da se zapalilo postrojenje za destilaciju mazuta i da razlog može biti napad dronom.

Naveo je da je požar ugašen i da nije bilo žrtava.

Rafinerija u kojoj je izbio požar nalazi se nedaleko od crnomorske luke Novorosijsk, u blizini druge rafinerije koja je napadnuta nekoliko puta ovog meseca, prenosi Rojters.

Za sada nema informacija o tome ko je lansirao dron, ali Moskva optužuje Kijev za pojačane napade dronovima na teritoriji Rusije poslednjih nedelja.

Izvor: T a n j u g

Rafinerija IlskiRusijadron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva