:

:

TV Most

SAD

clock

Maj 04, 2022   10:37

0

80

Dron sa tovarom punim oružja preleteo iz SAD u Kanadu

Policija u Kanadi presrela je dron koji je prešao granicu sa SAD noseći torbu sa skoro desetak pištolja, nakon što je pilot srušio uređaj u obližnje drvo.

Policajci u južnom Ontariju stigili su po pozivu u kuću u blizini grada Port Lambton, severoistočno od američkog grada Detroita, nakon što su stanovnici prijavili da su videli nepoznatu osobu kako upravlja bespilotnom letelicom, prenosi Gardijan.

Međutim, operater drona je izgubio kontrolu nad letelicom i poslao je u drvo pre nego što je pobegao u vozilu koje ga je čekalo.

U kesi koja je bila pričvršćena za dron policajci su našli 11 pištolja od kojih je većina pripadala vrsti vatrenog oružja koje je zabranjeno u Kanadi.

Policajci sumnjaju da je dron putovao istočno od Mičigena preko reke Sent Kler, koja označava granicu između Kanade i SAD. Još se ne zna ko je upravljao dronom i kome je bila namenjena ilegalna pošiljka.

Mnogi pištolji koji se koriste za izvršenje zločina u Kanadi krijumčare se u zemlju preko Amerike, uglavnom kamionima, putničkim vozilima i avionima.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva