:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2022   22:19

0

196

Druga grupa dece sa Kosova i Metohije stigla u Sutomore

Danas je u Sutomore stigla nova grupa od 50-oro mališana sa Kosova i Metohije . Decu su dočekali domaćini i organizatori ovog letovanja - organizacije “Srpska Solidarnost!” i Vitezovi Svetog Jovana Vladimira iz Bara i Sutomora.

Prva grupa dece danas se vratila svojim kućama na KiM. Istog dana u Sutomere je stigla nova grupa od 50-oro dece iz Cernice, Leška,Goraždevca i Gore.

Sva deca su zahvalna Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Organizaciji „Srpska solidarnost“ koja je i ove godine obezbedila sredstva za boravak dece iz južne srpske pokrajine na moru.

Zaslužni za realizaciju ovog projekta su i Vitezovi Svetog Jovana Vladimira iz Bara i Sutomora.

„Ceo projekat se sprovodi zbog dece koja žive u enklavama na Kosovu i Metohiji kako bi izašli iz svog okruženja, upoznaju neke nove ljude, videli nove predele, da se osećaju bezbedno, bezbrižno...“, rekao je Branko Antić iz organizacije „Srpska solidarnost“.

Prema rečima Željka Mališića iz reda Vitezova Svetog Jovana Vladimira deci sa Kosova i Metohije pripremljen je niz zabavnih aktivnosti kao što su krstarenje, boravak na Kraljičinoj plaži, obilazak Sutomora...

„Njihov osmeh nas ispunjava i voleo bih da se zahvalim svoj deci sa Kosova koja su nama ukazala tu čast da ih ugostimo“, rekao je Mališić.

Druga grupa dece ostaje na moru sedam dana a ovaj projekat realizovan je uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMdeca sa KiMletovanje u SutomoruSrpska solidarnostKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva