:

:

TV Most

clock

Jul 30, 2021   17:58

0

276

Državljanin Srbije koji je uhapšen u Severnoj Makedoniji po poternici Unmika, uhapšen greškom

Državljanin Srbije D. M. (52), raseljeno lice iz Prištine, koji je 7. jula uhapšen u Severnog Makedoniji zbog navodnog ratnog zločina počinjenog na Kosovu i to po poternici Unmika, danas je pušten, nakon što su stigli dokazi da se radi o pogrešnom čoveku, saznaje Kosovo onlajn.

Prema izjavi njegovog advokata Ilije Pop Kostova za Kosovo onlajn, njegov klijent je uhapšen zbog zamene identiteta, to jest zbog istog imena i prezimena sa licem koje je traženo zbog ratnog zločina.

"On je nezakonski bio u pritvoru i od danas je na slobodi po rešenju sudije za prethodni postupak, a na zahtev javnog tužioca. Ustanovljeno je da je uhapšeno pogrešno lice i odmah se pristupilo ukidanju pritvora i njegovom puštanjem na slobodu", rekao je Pop Kostov.

Podsećanja radi, D.M. je uhapšen po prelasku granice, kada se sa suprugom uputio na letovanje u Ohrid. 

Njemu je tada određen ekstradicioni pritvor od 30 dana, i po nalogu dežurnog sudije sproveden je u zatvor u Kumanovu, a advokat uhapšenog D. M. tražio je da njegov klijent bude pošten na slobodu, dok je on sam negirao sve navode iz optužnice gde se tereti za ubistvo i nanošenje teških telesnih povreda.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva