:

:

TV Most

Foto: telegraf.rs

clock

Januar 02, 2016   12:05

0

112

DS da vidi izveštaj o Novoj godini pa može i Nobel

"Nema potrebe da bilo šta krijemo, niti smo ikad krili. Nismo krili ni ugovore o Er Srbiji, ni o Beogradu na vodi, sigurno neću kriti ulaganja grada u novogodišnje manifestacije", rekao je Mali u intervjuu Tanjugu.

Povodom kritika da je organizacija dočeka Nove godine netransparentna, Mali kaže da se izveštaj uvek podnosi na kraju, pa će izveštaj o proslavi biti predstavljen kada se sve manifestacije u okviru proslave novogodišnjih praznika završe.

"Želeli smo turistima da damo najlepše moguće iskustvo, da osete duh Beograda, restorane, klubove, pozorišta, ali i zabavu kroz svakodnevne koncerte i manifestacije", objasnio je Mali.

Kako je rekao, ne želi da Beograd konkuriše Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju, već Parizu, Londonu, Moskvi, Istanbulu, Atini...

"Ovo je samo prvi korak ka tome, ukoliko budemo potvrdili da smo na dobrom putu, mi ćemo sledeće godine izdvojiti još više novca i napraviti još lepši doček u Beogradu", napomenuo je gradonačlenik i dodao da su pored grada sredstva izdvojili i sponzori, koji će takođe biti obelodanjeni.

Ideja o Nobelovoj nagradi mu se dopada, i pitaće, kaže, šefa odbornika DS u Skupštini grada koji ga je za nagradu predložio, Balšu Božovića, kada bude predstavio izveštaj da li će ga kandidovati ili ne.

"Ja se nadam da hoće", rekao je Mali dodajući da ne može niko da ga ubedi u to da je loša ideja da uložimo oko 20 miliona dinara, a da prihodujemo 20 miliona evra, jer je to "pravi posao koji Grad radi".

Mora se, kako je rekao, ulagati u turizam u prestonici, naročito kad znamo da u 2016. počinju direktni letovi Beograd - Njujork, jer je to, ocenio je, sjajna prilika da promovišemo zemlju i grad i na drugoj strani Atlantika.

"Želimo da ljudi koji dolaze iz SAD, Kanade i u Hravtsku, Sloveniju, Mađarsku, Bugarsku, a prvo slete u Beograd, provedu dan, dva, tri u našem glavnom gradu, jer ćemo i tako zaraditi", poručio je Mali.

Podsetio je da je u 2015. godini smanjen dug grada, kao i deficit, navodeći da je planirano da deficit, koji je krajem 2013. bio 20 odsto, naredne godine bude ispod četiri procenta.

U 2015. godini gradonačelnika Beograda pratilo je nekoliko afera i u nekoliko navrata zatražena je njegova smena, ali on odbacuje sve navode, ističući da posao radi časno i savesno.

Kad je reč o 24 stana na bugarskom primorju, Mali smatra da u te navode više niko ne veruje i dodaje da je podneo i krivičnu prijavu bugarskoj policiji, i sva dokumenta našoj Agenciji za borbu protiv korpucije.

"Taj proces je u toku i ne bih se mešao. Oni neka urade sve što je u njihovoj nadležnosti, a u Bugarskoj neka utvrde ko je i na koji način falsifikovao ta dokumenta", naveo je Mali.

Za njega je, kaže, važno, da nikada niko nije imao priliku da kaže da je nešto loše urađeno u gradu, da je namešten neki tender ili da je bilo neke krađe.

"Ti napadi su došli iz opozicije, jer ne postoji razlog da vas neko drugi napadne politički. Voleo bih kada bi me neko iz DS napao i rekao "to što si uradio sa Beogradom na vodi nije dobro, mi bismo to uradili bolje", a nikad to nisu uradili, sa prevozom, vrtićima.. niko me nikada nije kritikovao i napao na takav način, nemaju šta da kažu i onda kreću lični napadi", rekao je Mali.

O ostavci, kako kaže, ni ne razmišlja.

Dodaje da su odnosi u gradskoj vlasti sasvim korektni, da ona funkcioniše kao tim i deli istu viziju, kao i da ne očekuje nikakve promene.

"Zadovoljan sam i kako radim sa svim svojim saradnicima, i sa SPS-om. Dogovaramo se oko svih elemenata, planova i invsticija i dobro ih realizujemo. SNS ima većinu, odluke su na neki način naše, vizija je naša, ali svi koalicioni partneri dele istu viziju - za bolji Beograd", zaključio je Mali.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva