:

:

TV Most

Foto: ibna

clock

Februar 22, 2020   9:46

0

343

DSK: Vreme je za ukidanje takse

Čelnici Demokratskog saveza Kosova smatraju da bi mera reciprociteta trebalo da se sprovodi u uskoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Lider te stranke Isa Mustafa rekao je to juče Gazeti Ekspres, a istog je mišljenja i predsednica parlamenta Vjosa Osmani. Član rukovodstva Ljufti Haziri smatra da je vreme za ukidanje takse.

U intervjuu za Koha Ditore, Osmani je rekla da nametanje takve mere treba raditi u punoj saradnji sa Vašingtonom.

Ukazala je i da su u svakodnevnoj komunikaciji s Amerikancima o pitanju ukidanja poreza i reciprociteta i naglasila da će na kraju postojati zajednički modalitet koji će biti u interesu tzv. Kosova i zaštititi prijateljstvo sa SAD.

"Mi smo u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i na kraju ćemo pronaći zajednički modalitet, koji je u interesu naše zemlje, u interesu zaštite prijateljstva sa Sjedinjenim Državama i njihove uloge u ovom procesu. U interesu je dijaloga i najbrže moguće realizacije sporazuma, koji je pravno obavezujući uz istovremeno uzajamno priznavanje “, izjavila je Osmani.

Još jedan rukovodioc DSK, Ljutfi Haziri, takođe zahteva teške odluke. Prema njegovim rečima, vreme je za ukidanje takse.

„Teške odluke čine vođu uspešnim. Nisu uvek popularne odluke za sadašnjost, ali neophodne za budućnost. Vreme je za teške, ali neophodne odluke. Vreme je za ukidanje takse. Procene za reciprocitet se nastavljaju u hodu“, rekao je Haziri.

Još nije jasno hoće li se stav Aljbina Kurtija promeniti kada kaže da će takse biti ukinute nakon što se uvede reciprocitet, što je stav kojem se protivi SAD, konkretno Trampov izaslanik za dijalog Ričard Grenel.

Američke diplomate vrše pritisak na vladu tzv, Kosova za momentalno ukidanje takse i istovremeno se protive uspostavljanju punog reciprociteta sa Srbijom, rekao je premijer Albin Kurti, piše danas Koha Ditore.

Izvor: Radio KiM/Koha

KiMDSKOsmanitakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva